Hukka Design

Hukka Design Oy valmistaa vuolukivisiä lahjaesineitä ja saunatarvikkeita. Yritys sijaitsee Tuupovaarassa, kauniin pohjoiskarjalaisen luonnon keskellä aivan itärajan tuntumassa.

Kun esi-isämme muuttivat nykyisen Suomen alueelle, oli vuolukivi yksi varhaisimmista heidän hyödyntämistään kivimateriaaleista. Syynä tähän oli aluksi helppo työstettävyys ja myöhemmin havaittiin myös loistavat lämmönvarausominaisuudet. Kuuluisa Huittisten hirvenpää on vanhin Suomesta löydetty kulttiesine, se on noin vuodelta 5000 ekr, eli yli seitsemän tuhatta vuotta vanha. Myöhemmin vuolukivestä alettiin valmistaa myös uuneja, keittiövälineitä yms. Teollisen vallankumouksen myötä kiven käyttö väheni ja painui lähestulkoon kokonaan unohduksiin.

Hiljaiseloa kesti varsin pitkään. Uunivalmistus elpyi 80-luvun alkupuolella ja sen perässä myös pienesinetuotanto. Tarvittiin vain sitkeä visionääri, jolla täytyy olla myös vähän luolamiehen geenejä, joka oivalsi kiven mahdollisuudet. Jouko Ahti, alun perin helsinkiläinen myyntimies, näki kiven kätkemät mahdollisuudet ja käynnisti toiminnan yli 25 vuotta sitten. Tästä vaatimattomasta alusta on kehittynyt alallaan maailman johtava yritys, joka vie tänä päivänä tuotteitaan yli 20 maahan maailmassa.

Näin sinullakin on mahdollisuus hankkia omaksesi kappale yli 2 miljardia vuotta vanhaa, ainutlaatuista, suomalaista peruskalliota. Jokainen Hukka –tuote on huolellisesti suunniteltu ja valmistettu tuomaan iloa ja nautintoa omistajalleen.

Tuotteita ei löytynyt.