Helikon-Tex Urban Tactical Pikeepaita Musta

Helikon-Tex Urban Tactical Line (UTL®) Pikeepaita on hyvä paita, se on nimittäin valmistettu termoaktiivisesta polyesteristä johon on ympätty TopCool teknologiaa, joka pitää sinut kuivana ja viileänä.

Heti varastosta (15 kpl)

32,90

Klarna Hinta osamaksulla alk. / kk: 8,95 €

-+

Tuotetiedot

Helikon-Tex Urban Tactical Line (UTL®) Pikeepaita on hyvä paita, se on nimittäin valmistettu termoaktiivisesta polyesteristä johon on ympätty TopCool teknologiaa, joka pitää sinut kuivana ja viileänä.

Tekninen pikeepaita siis suomeksi sanottuna. Paidan malli tarjoilee mukavuutta ja näyttää hyvältä.
 • Muotonsa pitävä kaulus
 • Hengittää varsin reippaasti
 • Rinnan korkeudella silmälaseille tarkoitettu pidikelenkki
 • Hihassa pieni tasku

Valitaan oikea koko
- Koko Rinnanympärys
- S 80 - 85cm
- M 95 - 105cm
- L 105 - 115cm
- XL 115 - 125cm
- XXL 125 - 135cm
- 3XL 135 - 145cm
- 4XL 145 - 155cm
Valitse kokosi rinnanympäryksen mukaan

Arvostelut

Arvostele tämä tuote

  02.09.2016 - Olaf

  Tämä on hyvä.

  Lyhyesti: Tämä on se paita, jonka ottaisin mukaan asutulle saarelle.

  Pitkästi: Pikeepaita on jännä otus. Se on ikään kuin t-paidan tosikko isoveli, taikka sitten kauluspaitaperheen kevytmielinen kuopus. Jää vähän kantajan vastuulle, mitä sillä yritetään viestittää. Toisaalta samalla vaatekappaleella voi viestittää yhtä sun toista riippuen kaikesta muusta päälle puetusta. Yhdenlainen pukineiden monitoimiveitsi. Kokomusta on aina tyylikäs, menee tilaisuudessa kuin tilaisuudessa. Eikä herätä huomiota, varsinainen urban camo.

  Malli on perinteisen väljä. Tällä tarkoitan sitä, että malli ei kuulu kategoriaan slim-fit. Jos harrastat lyhythelmaisia, timmejä ja hihansuiltaan kireitä pikeepaitoja, tämä ei ole sellainen. Kyse ei ole mistään teltasta, kuitenkaan, mutta tämä tiedoksi jos asia on merkityksellinen. Tämä ei ole pullistelu- vaan pitopaita. Urban joo, mutta tactical myös. Urban tarkoittaa sitä, että tällä kehtaa mennä kaupungille, tactical on sitä, että tämä päällä voi tehdä kahdeksan tunnin työpäivän ilman makuuhaavoja ja verenkiertohäiriöitä.

  Tähän yksilöön on tavallisten pikeepaita-featureiden lisäksi laitettu aurinkolasien roikutukseen tarkoitettu lenkki alimman napin alle, mitä ominaisuutta olen käyttänyt ahkerasti. On hämmentävää, miten kätevä lisä tuo yksi pieni kangasrenksu on - sisätiloihin siirryttäessä ei tarvitse lähteä kaivamaan koteloa laseille. Nykyiset lasini olen pilannut juurikin lykkimällä niitä taskuun sellaisenaan, kun en ole sitä koteloa jaksanut metsästää. Jos tämä ei ole vielä tarpeeksi taktista, on toisessa hihassa myös pieni tasku, jossa voi säilyttää vaikka kultadublonia. Hihassa on myös Helikonin logo, suht kookas mutta discreetisti musta.

  Tämä pikeepaita on siitä erikoinen, että sen valmistusmateriaali on puhdas polyesteri.

  Tämä voi olla todella, todella huono asia: polyesterista saa tehtyä todella hengittämättömiä kokovartalokelmuja, joissa olo on varsin tukala. Jopa teknisissä aluskerrastoissa polyesteri on monesti se halpismateriaali, jota käytetään, kun polypropyleeniin ei haluta investoida. Jos asialla on kuitenkin ammattilainen, ja viitseliäs sellainen, homman saa näköjään toimimaan. En ole omistanut yhtään oikeasti hyvää puhtaasti polyesterista tehtyä aluskeroksen vaatetta - ennen tätä.

  Tuotekuvauksessa käytetään hienoja sanoja hengittävyyttä lisäävistä teknologioista. En tiedä, mitä ne oikeasti ovat, mutta veikkaan, että asialla on jotain tekemistä tuon kudoksen tyylin kanssa. Kankaassa on samanlainen fiilis kuin pikeepaidoissa normaalistikin, semmoinen, noh, "reikäinen". Polyesterikuitu ei itsessään ime kosteutta, toisin kuin luonnonkuidut. Jos kudos on liian tiivis, kosteus jää sisälle, ja mies on hiestä märkä - vähän kuin olisi kääriytynyt jätesäkkiin. Jos kudos kuitenkin suunnitellaan hyvin, kosteus pääsee liikenteeseen kuitujen välistä.

  Tässä paidassa homma toimii. En ole varsinaisena urheilupaitana tätä käyttänyt, mutta arki- ja työpaitana on hoitanut asiansa oikein mallikkaasti sekä takin alla että ihan yksikseen, mielestäni paremmin kuin puuvillaiset paidat. Olen hikoilevaa sorttia, ja puuvilla kastuu niin nopeasti, että se on poistunut vaatekaappini paitapuolelta lähes kokonaan. Olen käyttänyt pääosin merinovillaa, joka sekin kyllä kastuu, mutta ei tunnu niin märältä. Tämä paita ei oikein edes ehdi tuntua märältä, niin nopeasti se kuivahtaa.

  Polyesteria on myös todella vaikea saada rutistumaan. Jos sinulla on kauluspaitoja, joita ei tarvitse silittää, vilkaise varsin pesulapusta, kuinka paljon polyesteria kangas sisältää. Tämän paidan voi pakata reissuun käytännössä myttäämällä palloksi, ja silti se on heti laukusta pitokelpoinen. Kangas ei myöskään veny, siis pysyvästi.

  Kuulee sanotun, että polyesteri nyppääntyy helposti. Tämä pitää aikaisemmalla kokemuksellani paikkansa jo ihan ensimmäisen pesun jälkeen, mutta tässä yksilössä tätä en ole havainnut, ja pesukertoja on takana puolenkymmentä. Pitkässä juoksussa jää nähtäväksi, mutta ainakin toistaiseksi vaikuttaisi varsin kulutuskestävältä kapineelta. Myös ompelukset ovat hyvän oloiset, ei valittamista. Sen verta kiva paita, että tuhoamistestiin en tämän kanssa lähde, vaikka sekin voisi olla mielenkiintoinen tarina.

  Ainoa selkeä miinuspuoli on se, mikä pätee kaikkeen keinokuituun - haju. Pesuväliä on helppo venyttää, koska paita pysyy niin kuivana, mutta kangas kerää kyllä hien kiinteät osat itseensä ja saattaa siksi aiheuttaa hajuhaittoja. Jos paitaa vain hoksaa pestä lemun eikä ihotuntuman mukaan, tämä ei ole ongelma.

  Tämä tulee olemaan tänä kesänä arkipukeutumiseni kulmakivi.

  Pros:
  Tyylikäs, edukseen joka tilanteessa
  Aurinkolasilenkki!
  Hengittää todella hyvin
  Kuivuu nopeasti
  Ei rypisty
  Ainakin toistaiseksi erittäin nyppy-resistant

  Cons:
  No se haju joo, mutta se lähtee pesemällä, eikä se paidan vika ole jos mies löyhkää