Ukko Schnapps Ukkomatti 100 Nahkatupella

100ml vetoisuus 100% Ruostumaton Valmistettu Suomessa
 • Ukko Schnapps Ukkomatti 100 Nahkatupella
 • Ukko Schnapps Ukkomatti 100 Nahkatupella
 • Ukko Schnapps Ukkomatti 100 Nahkatupella
 • Ukko Schnapps Ukkomatti 100 Nahkatupella
 • Ukko Schnapps Ukkomatti 100 Nahkatupella
 • Ukko Schnapps Ukkomatti 100 Nahkatupella
Yksi alan uskomus kertoilee sellaista, että taskumatit on alunperin keksitty vain sitä varten, että alkoholia voisi kuljettaa paikkoihin missä sitä ei pitäisi olla.

Tilapäisesti loppunut

89,90 8990

Klarna Hinta osamaksulla alk. / kk: 8,95 €

Tilapäisesti loppu. Anna sähköpostiosoitteesi niin kerromme sinulle kun tuotetta on taas saatavilla.

Tuotetiedot

Yksi alan uskomus kertoilee sellaista, että taskumatit on alunperin keksitty vain sitä varten, että alkoholia voisi kuljettaa paikkoihin missä sitä ei pitäisi olla.

Ajatus mielessä, taskumatteja onkin aikojen saatossa ollut ties minkälaisia: kiikareiksi naamioituja, puhelimen tai muun aparaatin näköisiä jekkupiiloja - Uuno Turhapurollakin oli omansa, suksisauvaversio.. tiedät kyllä. Jotkut niistä on jopa valmistettu muovista! Tämä kertoo karua tarinaa siitä, että nykyajan pop-kulttuurilaiset ovat tyystin unohtaneet ne hienoimmat asiat elämässä, joissa taskumatillakin on paikkansa.

Onneksi kaikki toivo ei ole vielä menetetty. On olemassa taskumatteja, jotka valmistetaan suurella ylpeydellä ja niiden omistaminen voi olla lähes yliluonnollista. Loppujenlopuksi, eihän sitä koskaan tiedä milloin seuraava täydellinen hetki laadukkaalle single malt viskille ilmaantuu.

Kourassa tuntuvaa suomalaista muotoilua ja huulilla pohjolan viima – Ukko Schnapps. Ukko Schnapps on yhdistelmä maskuliinista jaloterästä ja minimalistista, suomalaista suunnittelua. Sen viimeistelty tyylikkyys syntyy huipputeknologian ja perinteisen käsityötaidon liitosta. Kaikki Ukko Schnapps -tuotteet valmistetaan Suomessa.

100% suomalainen
Ukko Schnapps tuotteet ovat täysin suomalaista suunnittelua ja käsityötä. Kaikki tuotteiden työstövaiheet tehdään Etelä-Pohjanmaalla tiiviissä yhteistyössä paikallisten käsityötaitajien ammattitaitoa kunnioittaen.

Turvallinen tuote
Ukko Schnapps tuotteet ovat valmistettu 100% elintarvikesäädökset täyttävästä meijeriteräksestä. Hitsauksessa ei ole käytetty ulkopuolisia juotosaineita, vaan osat on yhdistetty toisiinsa laserhitsaamalla, näin taataan tuotteelle pitkä käyttöikä ja hygieenisyys. Teräksiset Ukko-tuotteet soveltuvat mainiosti konepesuun.

Ajaton design
Ajattoman designin tunnistaa siitä, että tuotteesta ei pysty määrittelemään miltä aikakaudelta se on peräisin.  Ajaton design on aina muodissa. Se sopii miehille ja naisille. Juhlaan ja arkeen.

Tasting
Ukko Schnappsin pienessä pesässä alkoholin tuoksu ei korostu liikaa. Tämän ansiosta hienot, hedelmälliset, mausteiset aromit pääsevät oikeuksiinsa. Ukkomatin ohuen ohut suuosa ohjaa konjakin/viskin optimaalisesti kielemme kärkeen, korostaen tisleiden hedelmällisyyttä ja pehmeyttä.

CE-merkintä
Ukko Schnapps tuotteet täyttävät EY mittalaitedirektiivit ja ovat virallisia alkoholimittoja. Jokaisesta Ukko-tuotteesta löytyy CE merkintä, josta ilmenee tuotteen valmistusvuosi/-erä, materiaalinumero sekä sertifioijan tunnus.
 • Ukko Schnapps Ukkomatti 100 taskumatti
 • Valmistettu Suomessa
 • 100% Ruostumatonta meijeriterästä
 • Nahkatupellista Ukkomattia voi kantaa kuin puukkoa vyöllä
 • Hygieeninen
 • Konepestävissä
 • Vetoisuus: 100ml
 • Paino: 313g

Arvostelut

Arvostele tämä tuote

  29.02.2016 - Olaf

  Tämä on sen verta uniikki tuote, että sitä on vaikea arvostella lyhyesti.

  Ukkomatti ei ole taskumatti. Ainakaan itse en omista housuja taikka takkia joiden taskussa tämä kulkisi mukavasti (Fjällrävenin housujen vasemman lahkeen kapea ja korkea pikkutasku saattaisi toimia, mutta en ole varmistanut). Jos tarkoitus on saada alkoholia kulkemaan huomaamattomasti ja kompaktisti, paras vaihtoehto on edelleen kahden desin PET-pullo, ostettuna siten, että ensimmäinen täyttö tulee kaupantekijäisinä.

  Edellinen on toki jotensakin moot point, koska tämän vermeen on tarkoitus olla esillä. Sopii hyvin tilanteisiin, joissa puukko olisi liikaa. Toisaalta myös tilanteisiin, joissa puukko olisi ihan ok, mutta sen käyttötarve on pienempi kuin kurkunkostukkeen. Itsellä monasti puukkona kulkee Mora Companion, joka saa ihan suosiolla matkustaa repussa, joten vyöllä on sopivasti tilaa. Nämä ovat toki kaikki maku- ja estetiikkakysymyksiä.

  Teknisellä puolella valittamista on vain yhdessä asiassa, hoidetaan se heti pois alta: "tupen" vyölenkki on kovin lyhyt. Se ei ole tarpeeksi leveä oikein minkäänlaiselle vyölle, mikä ei sinänsä ole ongelma koska itse pistän puukotkin aina karabiinihaalla kiinni. Se on kuitenkin NIIN lyhyt, että siihen kiinnitetty karabiinihaka osuu itse matin korkkiin. Ongelman voi korjata joko muovisella karabiinilla taikka avaamalla lenkin kierteitä sen verran, että tarvittava puolisenttinen lisäpituutta saadaan. Voi olla, että kyse on vain tästä yksilöstä, mutta tämän design-mokan takia vähennän tuon yhden pisteen.

  Sitten hyvät: Tuppi on (öljyämisen jälkeen) noin muuten erinomainen. Istuvuus on hyvä ja ulkonäkö tyylikäs. Itse matti on todella laadukkaan näköinen, tuntoinen ja oloinen. Korkki on erittäin hyvin istuva, ja on kiva että sekin on kokonaan rosterinen (joskus rosteripulloihin pannaan muovinen korkki, ilmeisesti peläten metallikierteiden yhteen hankautumista). Juotosjälkiä tms. ei näy, mikä on sinänsä rauhoittavaa - hygieenisestä ja turvallisesta tuotteesta on kyse. Kaiverruksista lisäpisteitä, todella yksinkertaisen tyylikkäät.

  Kaikkein paras osuus viimeiseksi: Suuaukon koko. En tiedä onko asialle uhrattu oikeasti ajatustakin vai onko kyseessä sattuma, mutta suuaukon koko on juuri passeli. Se on hitusen suurempi kuin tavallisessa virvoitusjuomapullossa (ja siis aivan merkittävästi isompi kuin taskumateissa yleensä). Se on juuri sen verran iso, että siitä juodessa ylähuuli ei tuki käytännössä koko aukkoa, vaan yläreunaan jää avoin rako. Tämä tarkoittaa sitä, että juominen muistuttaa lasista juomista - juoman aromit pääsevät sieraimiin asti. Vaikka puhumme juomien mausta, on suurin osa aistimuksistamme todellisuudessa hajua, ja tämä nenäkontakti on siihen olennaisen tärkeää. Pienemmät suuaukot vaikeuttavat tätä merkittävästi. Lisäksi suuaukko on (nippa nappa) tarpeeksi suuri ihan tuoksutteluun, mikä tavallisista mateista on oikeastaan mahdotonta. Sylinterimallinen "pesä" ei tietenkään vastaan mitään Glencairn-lasia, mutta kun tuoksuun laitetaan erämaalisä päälle, ollaan vähintään tasoissa.

  Onko tämä tarpeellinen esine? Ei. Kaiken mitä tämä tekee, voi tehdä muilla vermeillä helpommin, halvemmin ja mukavammin. Jos kuitenkin astutaan silkan tarpeellisuuden valtakunnasta esteettisyyden ja jollakin ihastuttavalla tavalla kujeilevan herjan ja huumorin territorioille, en äkkiä keksi, miten kyseisen astumisen voisi tehdä tyylikkäämmin. Kun näin kolmannen polven kaupunkilaispoikana läksin metsuriystäväni kanssa metsään, pidän tätä vyölläni jotenkin luonnollisemmin kuin sitä Moraa (taikka Ahtia) - pilke silmäkulmassa. Loistava idea lahjaksi, kun joku jää eläkkeelle, vaihtaa työpaikkaa taikka valmistuu.

  Noin lahjansaajan näkökulmasta sanoisin, että puukkoa en lahjaksi haluaisi, koska sen puolen olen jo suurella ajatuksella kuntoon hoitanut. Tämä menee kuitenkin jotensakin samaan kategoriaan, ja harvalla löytyy kaapista sille valmista kilpailijaa. Ottaisin ilomielin vastaan.

  08.02.2016 - Retu

  Patasta mitä "Ukko" voi omistaa!!

  22.09.2015 - Lauri

  Tämä on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella upea tuote. Suoraan sanottuna mykistyttävä.

  18.08.2015 - Mira

  Suomalaista käsityötä ♡