LifeStraw® Juomaveden Puhdistaja

LifeStraw on monia palkintoja voittanut ratkaisu joka mullistaa puhtaan juomaveden pelikentän isolla kädellä. Miltä kuulostaisi, jos voisit juoda suoraan lammesta, purosta tai ojasta ilman, että vedelle tarvitsee tehdä mitään valmisteluja? Ei keittämistä, ei pahanmakuisia puhdistustabletteja eikä pelkoa siitä, että paska lentää niin sanotusti tuulettimeen. LifeStraw on ideaalinen apuväline kaikille retkeilijöille ja hätätilanteiden varalle. Joskus puhdasta juomavettä ei vain ole saatavilla, ja tällöin apuun rientää yksi edistyneimmistä henkilökohtaisista vedenpuhdistajista mitä markkinoilta löytyy.

Tilapäisesti loppunut

29,90 2990

Klarna Hinta osamaksulla alk. / kk: 8,95 €

Tilapäisesti loppu. Anna sähköpostiosoitteesi niin kerromme sinulle kun tuotetta on taas saatavilla.

Tuotetiedot

LifeStraw on monia palkintoja voittanut ratkaisu joka mullistaa puhtaan juomaveden pelikentän isolla kädellä. Miltä kuulostaisi, jos voisit juoda suoraan lammesta, purosta tai ojasta ilman, että vedelle tarvitsee tehdä mitään valmisteluja? Ei keittämistä, ei pahanmakuisia puhdistustabletteja eikä pelkoa siitä, että paska lentää niin sanotusti tuulettimeen. LifeStraw on ideaalinen apuväline kaikille retkeilijöille ja hätätilanteiden varalle. Joskus puhdasta juomavettä ei vain ole saatavilla, ja tällöin apuun rientää yksi edistyneimmistä henkilökohtaisista vedenpuhdistajista mitä markkinoilta löytyy.

LifeStraw on maailmanlaajuisesti palkittu innovaatio joka on helppo käyttää, kulkee näppärästi mukana ja mahdollistaa turvallisen nestetankkauksen jopa saastaisimmista lammikoista. Yksi pilli pystyy suodattamaan minimissään 1000 litraa juomavettä. Poistaa vedestä 99.9999% kaikesta vesipohjaisesta vihulaisesta ja 99.9% perkeleellisistä parasiiteista, mitä metsälammikko voi pinnan alle kätkeä. LifeStraw ei kuitenkaan sisällä mitään kemikaaleja, paristoja tai liikkuvia osia. Miten se toimii?

LifeStraw on Svetsiläisen Vestergaard yhtiön keksintö vuodelta 2005 ja suunniteltu todella vihamielisiin olosuhteisiin. Tuotetta onkin lähetetty vuosien saatossa ympäri maailmaa, kaikkiin mahdollisiin kriiseihin ja alueille, joissa esimerkiksi tulvat tai hurrikaanit ovat tuhonneet kaiken mahdollisen. LifeStraw on myös vakiinnuttanut paikkansa ulkona viihtyvien seikkailijoiden ja hätätilanteisiin preppaavien ihmisten keskuudessa.

Retkeilyyn ja vaeltamiseen
Vain 56 gramman painoisena, on LifeStraw kevyin ja helpoin tapa pitää nestetasapaino kunnossa kun liikutaan ihmisten ilmojen ulkopuolella. Olet ehkä kiireinen, vielä 20km kuljettavana eikä ole aikaa jäädä siivilöimään järven rantaan - kauhaise juomapulloosi voiteista vanhinta ja voit imeskellä vettä suoraan pullostasi, samalla kun kävelet eteenpäin. Jos kulutat vettä sen 3-4 litraa mikä on suositus päivätarpeeksi, kestää LifeStraw käytössäsi vähintään 250 päivää.

Matkustamiseen
Koska LifeStraw  on niin pieni ja kevyt, voit nakata yhden sellaisen matkalaukkuusi. Voit kanniskella sitä mukana tulevan nyörin avulla vaikka kaulassa tai pitää taskussa kun hengailet sellaisissa maissa, joissa vesi saattaa olla hieman arveluttavaa. Jos olet joskus ollut ripulissa matkalla, tiedät kuinka tärkeää on puhdas ja bakteereista filtteröity juomavesi.

Tuomionpäivän preppereille
Luonnonmullistusten tai muun johdosta, voi perheesi jäädä ilman puhdasta vettä jota tarvitaan jokapäiväisessä elämässä. LifeStraw on helppokäyttöinen, säilyy kuivassa sisäilmassa 5 vuotta ja sopii täydelliseksi hätävaraksi odottamattomiin tapahtumiin. Yksi pilli jokaiselle asukkaalle on halpa konsti säilyttää mielenrauha. Suodattaa mm. Giardia lambliaa, suolistoloista joka oli yksi parasiiteistä Nokian vesikatastrofissa vuonna 2007.

Kuinka sitä käytetään
Työnnä LifeStraw:n suodatinpää suoraan veteen tai kenttäpulloon jonka olet juuri täyttänyt, nyt vain imet vettä aivan kuin käyttäisit suurikokoista pilliä. Parilla ensimmäisellä hörpyllä huomaat kuinka pillistä löytyy vastusta ja vesi ei tunnu kulkevan kunnolla, tämä häviää kuitenkin heti kun sisäpuolella oleva suodatinmateriaali on kokonaan kastunut. Kun lopetat juomisen, puhalla ilmaa takaisinpäin muutaman kerran ja ravistele pari kertaa. Tämä poistaa irtonaisen lian ja putkeen jäänneen veden. Sulje korkit tiiviisti ja heitä LifeStraw takaisin reppuun.

Miten se toimii
LifeStraw Vedenpuhdistajan sisällä on erityisesti tätä tarkoitusta varten suunniteltuja, onttoja kuituja - ns. ultrafiltteriteknologiaa jota löytyy mm. vedenkäsittelylaitoksista jotka puhdistavat kaupunkien juomaveden. LifeStraw pillin sisältä löytyy suuri määrä tälläisiä filtteröintiin tarkoitettuja kuituja jotka näyttävät ulkoisesti kaikkien pastojen kiistattomalta kuninkaalta, eli spaghettinauhalta, mutta ne ovat kuitenkin todella paljon ohuempia. Jokaisessa kuidussa on halkaisijaltaan 0.2 mikronin kokoisia huokosia - 500 kertaa ohuempia kuin ihmisen hius - ja kun vesi kulkee näiden onttojen kuitujen läpi, vain bakteereista ja loisista vapaa, puhdas juomavesi pääsee kuitujen huokosten läpi. Bakteerit, loiset ja lika eivät nouse pillin mukana käyttäjän suuhun. Fysiikkaan perustuvassa suodatusprosessissa ei käytetä yhtään kemikaaleja.

LifeStraw® teknologiaa on testattu riippumattomissa olosuhteissa, erinäisissä laboratorio ja tutkimusohjelmissa. Se on sertifioitu ja täyttää kaikki EU direktiivit ja standardit (10/2011 ja 1935/2004) sekä US EPA 1987 Protokollan mukaisen Microbiological Water Purification standardin. Poistaa mm. seuraavia sittiäisiä:

Bakteerit:
 • Salmonella
 • Kampylobakteeri
 • Kolibakteeri
 • Kolera
 • Pseudomonas aeruginosa (sauvabakteeri)
 • Shigella, eli punatauti (aiheuttaa ripulitauteja)
Parasiitit, eli loiset:
 • Giardia lamblia, suolistoloinen - vuonna 2007 Nokian vesijohtovedestä löydettiin tätä perkelettä
 • Cryptosporidium parvum, aiheuttaa kryptosporidioosi-tautia
 • Entamoeba histolytica, eli Suoliameba (nam)
Huomio: Nykyisellään LifeStraw ei suodata viruksia tai raskasmetalleja. Älä siis juo esim. Kipsisakka-altaasta tai muusta lätäköstä, jos epäilet siinä olevan joko viruksia tai raskasmetalleja. Suomen luonto on pääsääntöisesti kuitenkin niin puhdasta, että tälläisiä edellämainittuja paikkoja ei pahemmin löydy.
 • Suodattaa minimissään 1.000 litraa elinkaarensa aikana
 • Säilyy kuivassa sisätilassa 5 vuotta
 • Poistaa 99.9999% vedessä elävistä bakteereista (>LOG 6 reduction)
 • Poistaa 99.9% alkueläimistä ja parasiiteista (>LOG 3 reduction)
 • Vähentää veden sameutta, suodattaa 0.2 mikroniin asti
 • Kevyt kantaa mukana: vain 56g
 • Leveys: 2.5cm
 • Pituus: 22.5cm
 • Säilyvyys: 5 vuotta huoneenlämmössä

Arvostelut

Arvostele tämä tuote

  03.03.2018 - Eräjorma

  Toimii hyvin. Ei ripaskaa.

  10.12.2017 - Jukka

  Eipä ole vielä ripulia pukannut, eli ilmeiseti toimii. Loistava low-tech pudistin.

  02.10.2016 - Muru

  Tosi hieno keksintö, toimii.

  02.07.2016 - juomari

  Hyvä vempele. Muuten tulis 5 tähteä mutta korkin kiinnike on heikon oloinen ja pohjan tulppa tulee tielle. pikkujuttuja

  26.01.2015 - Rahis

  Kätevin ja luotettavin vedenpuhdistaja inhimillisessä koossa. Kulkee mukana päivärepussakin ja riittää hyvin pitemmällekin reissulle myös ulkomailla.

  25.08.2014 - Eräerno

  Hyvin toimii! Tällä olen jo viime vuodesta retkeillyt teillä tuntemattomilla. Ei ole tullut vielä valittamista! ;) Kuuluu ehdottomasti retkivarustukseeni tästä eteenpäin pienen koon ja helpon käytettävyyden vuoksi. Ostin juuri toisen varuille ja olen suositellut muille.