Haix Black Eagle Tactical 20 Mid Kengät

Vedenpitävä nahkakenkä Kovaan käyttöön
 • Haix Black Eagle Tactical 20 Mid Kengät
 • Haix Black Eagle Tactical 20 Mid Kengät
Haix Black Eagle Tactical -sarjan kengät tarjoilevat ultimaattista käyttömukavuutta ja äärimmäisiin vietyä pohjan pitoa. Tarkoitettu sekä duuni että vapaa-ajan käyttöön - vaativaan sellaiseen!

Tilapäisesti loppunut

209,00

Klarna Hinta osamaksulla alk. / kk: 8,95 €

TUOTE POISTUNUT VALIKOIMISTA
Tämä tuote on poistunut valikoimista. Se saattaa joskus palata, mutta katso sillä välin jotain muuta.

Tuotetiedot

Haix Black Eagle Tactical -sarjan kengät tarjoilevat ultimaattista käyttömukavuutta ja äärimmäisiin vietyä pohjan pitoa. Tarkoitettu sekä duuni että vapaa-ajan käyttöön - vaativaan sellaiseen!

Black Eagle Tactical -mallisto pohjautuu juoksukenkäteknologiaan, ne ovat superkevyitä, valmistettu nahasta, vedenpitäviä ja hengittäviä gore-tex ominaisuuksilla höystettyjä jalkineita, jotka soveltuvat sekä työ että vapaa-ajan käyttöön. Kovin yksityiskohtaisesti valmistetut pohjat koostuvat yhteensä 10 erilaisesta osasta. Sieltä löytyy iskunvaimenninta, vakaajaa ja vaikka mitä. Black Eagle mallisto asettaa varmasti uudet standardit ja haastaa vastaavat jalkineet mukavuudessa ja tunnokkuudessa.

Muunmuassa IPSC / Practical ampujat ovat omineet Haixin Black Eagle jalkineet oman harrastuksensa numero 1 kenkävalinnaksi. Ne ovat kevyet ja todella mukavat, taktiset urheilukengät, joiden pohjasta löytyy pitoa huonommissakin olosuhteissa. Black Eaglet on testattu ja sertifioitu Eurooppalaisella SRA standardilla.

Tactical 20 Mid -popon pääraaka-aineena on käytetty vedenkestävää nahkaa, joka pitää täysin vettä, mutta hengittelee myös todella reippaasti. Black Eagle mallien pohja on vartavasten tätä mallistoa varten suunniteltu. Kevyitä, sporttisia ja mielettömän hyviä työ / vapaa-ajankenkiä Saksalaiselta Haixilta.

Pintamateriaali

Vedenpitävää nahkaa, hengittävää, 1.6 – 1.8mm paksua

Sisäpuoli
3-kerros Gore-Tex kalvo, vedenpitävät ja hyvin hengittävät. Hankausta kestävä sisävuori optimoidulla climate-comfort -ominaisuudella, meinaa sitä, että kengissä ei tule kylmä tai kuuma vaikka tehtäisiin edestakaista työtä ulkona tai sisällä

HAIX Climate System

Micro-Dry kangas jalan päällä

Pohjallinen
Mukava, vaimentava, kosteutta hylkivä, antibakteerinen. Kantapää muotoiltu antamaan hyvän tuen ja ergonomisen asennon. "AIRFLOW" -kanavat

Pohja
Valmistettu kumista, kestää öljyjä, bensiiniä, kuumuutta ja kylmää, sertifioitu EN ISO 20347:2012, ei jätä viiruja lattiaan

Anti Slip
Äärimmäisen hyvää pitoa erilaisilla pinnoilla pohjan muotoilusta ja erikoiskumin ansiosta

Kestävä pohja
Erikoiskumi kestää käytössäsi pitkään

Double Hole Frame/Stone Shield

Vakauttaa kengän ja ohjaa jalkaa epätasaisessa maastossa, estää epätasaisuuksien painumisen pohjan läpi jalkaan

Sisäpohja
Tehty erilaisista EVA/TPU materiaaleista, kevyt, vaimentava ja tukeva

Energy Return/Kiertotuki
Kengän etuosan sisäpohja tehty erityisestä spring-back materiaalista ja meinaa sitä, että näillä rullaa paremmin ja pidemmälle

Pronaatiotuki
Tukee jalkaa keskeltä, kovempaa EVA materiaalia

Vakaaja
Epäsymmetrinen TPU kantapään stabilisoimiseksi

Muuta
Kevyet jalassa, antistaattisia ja metallittomia

Heijastaa auringon säteitä

Pintapuolen nahka on duunattu niin, että auringon säteet eivät pääse lämmittämään kenkää ja jalkaa, nahka heijastaa säteilyä poispäin
 • Vedenpitävää nahkaa
 • Hengittävä gore-tex kalvo, kengät hengittelevät todella hyvin
 • Äärimmäisyyksiin vietyä pitoa pinnoilla kuin pinnoilla
 • Muut materiaalit erityisiä EVA/TPU matskuja
 • Pehmustettu kantapää

Haix Kokotaulukko
UK EU Pohjallisen pituus Pohjallisen leveys
6,0 39 255mm 102mm
6,5 40 260mm 103mm
7,0 41 262mm 104mm
7,5 41 265mm 104mm
8,0 42 270mm 106mm
8,5 43 275mm 107mm
9,0 43 277mm 108mm
9,5 44 285mm 110mm
10,0 45 290mm 112mm
10,5 45 292mm 112mm
11,0 46 295mm 113mm
11,5 47 300mm 114mm
12,0 47 305mm 116mm
Kärkeen tarvitaan 5-10 mm käyntivaraa, huomioi tämä kun mittaat oman kokosi. Jos jalkasi esimerkiksi on 250mm pitkä, lisätään siihen 5-10 mm käyntivara, jolloin tulokseksi saadaan 255-260 mm, joka vastaa kokoa 6. Muista mitata myös leveys.

Arvostelut

Arvostele tämä tuote

  01.09.2016 - Olaf

  Lyhyesti: Urheilukenkien Strawberry Cheesecake

  Minä inhoan lenkkareita.

  Noin teknisesti lenkkarit, jota termiä käytän noin yleisesti liikunnalliseen ja urheilulliseen toimintaan tarkoitetuista kengistä, ovat oikein mainio asia. Niiden tarkoitus on helpottaa oloa silloin, kun on tarkoitus kulkea nopeammin kuin on oikeastaan mukavaa. Minulla ei ole mitään tätä vastaan.

  Lenkkareihin liittyy kuitenkin yhdeksässä tapauksessa kymmenestä yksi äärimmäisen luotaantyöntävä piirre: häikäisevä epäesteettisyys, jota korostetaan erilaisilla huomioväritetyillä tehostekuvioilla siinäkin tapauksessa, että kengän pääväri olisi pidetty edes jotensakin neutraalina. Kaikki tämä johtunee siitä samasta tarpeesta, jonka vuoksi niin moni muukin urheiluun liittyvä kama on suunniteltu näyttämään hupaisalta ja näyttämään siltä myös huonossa valaistuksessa: jokaiselle sivustaseuraajalle on visuaalisin keinoin viestitettävä, että henkilö hikoilee aivan vapaasta tahdostaan tarkoituksenaan kehittää fyysistä suorituskykyään parempaan suuntaan, eikä suinkaan siksi, että olisi esimerkiksi myöhästymässä bussista, tai koska jotain muuta noloa.

  Pitkälti näistä syistä meni vuosia että kaapissani ei ollut lenkkareita ollenkaan, ei ennen kuin sain käsiini Salomonin XA Pro 3D MID -kenkien Forces-versiot, jotka siis ovat kokomustat ilman mitään pimeässä loistavia salamaraitoja. Salomonit olivat hyvät, mutta vasta muutaman kuukauden käytön jälkeen totesin, että olin ostanut ne väärässä koossa (jalkani on leveyden puolesta paljon suurempaa kokoa kuin pituuden), minkä vuoksi ne saivat lähteä kiertoon. Nämä Haixit olivat uusi yritys samassa kategoriassa: oikeasti mustat lenkkarit.

  Tuotekuvauksen tiedoista voi päätellä, että nämä ovat teknisesti ihan oikeasti todella, todella pätevät kengät. En ole testannut näitä ääriolosuhteissa, eli en voi siksi ottaa kantaa esim. vedenpitävän kalvon kestävyyteen. Kengän ainoa väriläiskä on ulkopuolella oleva lappu, jossa lukee Gore-Tex, eli sikäli kuin kalvoja on tarjolla, tämän pitäisi olla parhaasta päästä. Samaan hengenvetoon on sanottava, että sama kalvo on noissa mainituissa Salomoneissakin, ja niistä kyllä lopulta tuli vesi läpi. Olen kuullut tarinoita myös kestävistä kalvoista, mutta oman kokemukseni mukaan ainoa oikea kenkä märissä olosuhteissa on kumisaapas, piste. Kaikkeen muuhun liittyy riski.

  Kaikki tuo on kuitenkin näiden kenkien kohdalla vielä hypoteettista. Ken tietää, nämä voivat olla nyt ne ensimmäiset oikeasti vedenpitävinä pysyvät kalvokenkäni. Ja ajatellen sitä, että varmaan 99 % lenkkareista ei pidä vettä sitten minkään vertaa, ollaan näissä aika lailla poikkeuksellisessa porukassa siinäkin tapauksessa, että kalvoon joku reikä johonkin taitteeseen joskus tulisi. Harvempi nyt muutenkaan lähtee lenkkareissa kahlaamaan, suojaustarve lienee muutenkin eri kuin se olisi vaikkapa erästellessä. Matalavartisen kengän kohdalla elementtien uhmaaminen muutoinkin johtaa yleensä sukkien kastumiseen nilkan kautta, missä tapauksessa on aivan sama, onko kengässä kalvoa vaiko ei.

  Pohja on majesteettisen hyvä. Pitää, joustaa, pehmentää, pomputtaa ja kaikkea mahdollista. Tuntuma on niin pehmeä, että sen huomaa vaikuttavan kävelytyyliin: olen tottunut paukuttamaan maihareilla, ja nyt pitää välillä oikeasti miettiä, miten ne jalat taas liikkuivatkaan, kun kantapäät eivät samalla tavalla iske asvalttiin. Välillä jopa pelottaa, josko materiaali on niin pehmeää, että se pääsee äkkiä kulumaan, mutta minkäänlaista hioutumista ei ainakaan toistaiseksi ole nähtävissä. Pohjan erinomaisuutta lisää hyvä pohjallinen.

  Kenkä on myös muutoin erittäin hyvin pehmustettu. Nilkka on aika korkea, mikä on hyvä juttu noin tuen kannalta. Sisuskalut eivät ole onnistuneet hiertämään oikeastaan lainkaan, eli mitään varsinaista sisäänajotuskaa ei ole tarvinnut kokea.

  Hengittävyys on kalvokengässä aina heikompaa kuin kalvottomassa, mutta mitään aivan hirveitä hikikylpyjä en ole saanut aikaiseksi. Verrattuna nahkakenkiin noin tavallisesti näiden hengittävyys on parempi. Vaikka näidenkin päällinen on pitkälti nahkaa, sitä ei ilmeisesti ole kyllästetty samalla tavalla kuin tavallista nahkakenkää. Tässä vaiheessa muuten huom huom ja hox hox: Näitä ei saa rasvata nahkarasvalla, se tukkii kalvon. Jos nahkaa haluaa huoltaa, siihen on käytettävä tarkoitukseen sopivaa ainetta, jota sitäkin Mökkimieheltä näkyy löytyvän (Haix Active Polish).

  Nauhoitus on perinteinen, millä tarkoitan sanoa että näihin pitää sitoa solmu. Salomon käyttää pikanauhoja, joiden kiristäminen on nopeampaa, mutta jotka ainakin itselläni menettivät nopeasti pitonsa, ja kenkiä sai olla kiristelemässä jatkuvasti jo muutaman viikon käytön jälkeen. Vanhassa vara siis parempi. Ainoa miinus nauhoista liittyy solmun päälle taittuvaan tarrakiinnitteiseen läppään (ks. kuva) joka on vähän kookas. Se nyt ei muutoin haittaa mitään, mutta jos kenkiä haluaa käyttää tiukempilahkeisten housujen kanssa, läppä jää ikävästi mollottamaan.

  Tämä toimikoon aasinsiltana sille, mitä tuolla pitkällä introlla pohjustin: Nämä ovat oikeasti hyvännäköiset kengät. Tuotekuva ei tee niille ihan oikeutta, nahka näyttää kuvassa aika muoviselta. Todellisuudessa se ei näytä siltä, vaan ihan oikeasti nahalta. Olen käyttänyt näitä jopa suorien housujen, kauluspaidan ja kravatin kanssa, eikä hommassa ollut mitään muuta ikävää kuin juuri nuo läpät - ne ja slim-fit housut eivät ole hyvä yhdistelmä. Nyt ollaan vahvasti makuasioiden parissa eivätkä nämä varmasti korvaa nahkakenkää tilanteissa, joissa pukukoodilla alkaa olla merkitystä, mutta missään nimessä autokolaria vastaava tuo kokonaisuus ei ollut. Jopa noissa Salomoneissa, vaikka kokomustat olivatkin, kangasosat tekivät kengästä sen verta lenkkarin että siviilissä en esim. farkkujen kanssa tykännyt niitä käyttää. Näiden kanssa ei ongelmaa. Siis joo, kyllä ne lenkkareiksi viimeistään pohjien sivuja katsoessa paljastuvat, mutta silti ne ovat varsin asialliset. Tässä syy siihen, miksi en ole lähtenyt näillä kuratestejä tekemään - haluan pitää nämä siinä kunnossa, että voin vetää ne jalkaan mennessäni toimistolle.

  Ja mikä parasta: Jos sinne toimistoon mennessä tai sieltä lähtiessä ei astu vain moottoroidusta ajoneuvosta toiseen, näillä talsii vaikka kuinka pitkään. Itse en autoa omista, ja go-to -kenkäni ovat jo vaikka kuinka kauan olleet nahkamaiharit juurikin siitä syystä, etten koskaan aamulla tiedä, kävelenkö päivän aikana kaksisataa metriä vai kaksikymmentä kilometriä ihan niissä farkuissani ja t-paidassani. Nyt jäävät maiharit odottamaan iloisina ihan vain metsäreissuja, näillä menee cityelämä tästä eteenpäin. Oikeasti nämä ovat hintansa arvoiset kengät.

  Jos nyt ihan kaivamalla pitää vielä kaivaa jotain huonoa, pätee näihinkin yksi juttu, joka yhdistää kokemukseni mukaan monia kalvollisia nahkakenkiä: nahkaan tulee naarmuja helpommin kuin tavallisesti. En tiedä liittyykö tämä siihen, että hengittävyyden takaamiseksi nahkaa ei voida tönkkökyllästää samalla tavalla kuin muutoin, mutta näin olen havainnut olevan. Tämä on pääsyy siihen, miksi en vie näitä metsään nyt, kun olen ne arkikäyttöön ominut. Tämä on henkilökohtaista neuroottisuuttani, jostain syystä naarmut häiritsevät takaraivoani suunnattomasti, ja niitäkin voi tuolla värirasvalla peittää, mutta mainittakoon se tässä. Toisaalta tuo nahka on sellaista, että siihen ei jää aivan järjettömän näkyvät taitteet, toisin kuin moniin raskaampiin nahkoihin - toinen neuroosini.

  Noilla negoilla en jättäisi näitä ostamatta, jos lenkkarit ovat etsinnässä. Ja tuo värimaailman neutraalius (mustuus) on oikeasti positiivinen myyntiargumentti. Ei ole mitään syytä olla hankkimatta kokomustia ihan liikuntakäyttöön, ne laskeutumisvalot eivät suorituksen tasoa paranna. Neonvärien puutteen voi sitten korvata vaikkapa ostamalla vielä hohtavammat housut. Sitä vastoin mustuus mahdollistaa kenkien käytön myös arkena niin, että kokonaisuus näyttää vielä varsin huolitellulta.

  Jos James Bond olisi oikeasti olemassa, hän varmaan pitäisi näitä. Maailman pelastaminen nahkapohjakengissä on epärealistista.

  P.S: Jos omaat minun laillani epäkurantit jalat, huomaa, että tuotekuvauksessa on mainittu paitsi pohjallisen pituus myös leveys. Itselleni tuo tieto leveydestä oli pituutta merkityksellisempi.